Werkwijze
Een instrument kan gehuurd worden door te reserveren via www.kistorgelhuren.nl, per email of telefoon.
Een reservering wordt altijd bevestigd met een verhuurcontract.

Low-budget
De eigenaar van www.kistorgelhuren.nl, hierna verhuurder genoemd, heeft zich ten doel gesteld de beste prijs/kwaliteit te leveren. Dit maakt het voor ensembles en/of koren met een smalle kas interessant. Op de website zijn bij de prijsberekening reis- en stemkosten (éénmalig) inbegrepen.

Transport
De instrumenten worden door de verhuurder op locatie gebracht en gehaald, tenzij anders overeengekomen. Wanneer na overleg met de verhuurder, de hurende partij het transport zal realiseren, ligt de verantwoordelijkheid en het risico geheel bij de huurder. Hier valt te denken aan schade, defecten en anderszins.
De werkelijk te maken reiskosten kunnen afwijken van wat door de indicator op deze website wordt vermeld.

Beschikbaarheid, reservering en annulering
De website www.kistorgelhuren.nl geeft een beschikbaarheidsindicatie. Deze is slechts informatief.
Een definitieve reservering wordt te allen tijde per e-mail bevestigd. Wanneer na bevestiging de overeenkomst wordt geannuleerd, zal 15% annuleringskosten van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht.

Overblijven
Wanneer één van de instrumenten tijdens de huurperiode ’s nachts bij de huurder zal overblijven, geschiedt dit geheel voor risico van de hurende partij. Hier valt te denken aan schade, brandschade, defecten, diefstal en anderszins.

Stemming en extra kosten
De 8′ en 4′ van het kistorgel en 8′ en 8′ van het klavecimbel worden standaard gestemd bij afleveren. Voor het extra stemmen van de 2′ van het orgel wordt een meerprijs gerekend van 75 euro excl. BTW. Voor het stemmen van het complete orgel wordt een meerprijs van 95 euro excl. BTW gerekend. Afwijkende stemmingen zijn mogelijk zoals bijvoorbeeld Werckmeister, Kirnberger, Middentoon etc. Om de stemmig te waarborgen is het aangeraden om plaatsen met een wisselende temperatuur (tocht of verwarmingselementen) te vermijden. Bijstemmen is alleen toegestaan in overleg met de verhuurder van de instrumenten! Wanneer er tijdens een huurperiode service verleend moet worden zijn bijkomende stem- en/of reiskosten voor rekening van de huurder.

Pitch
Het kistorgel is op drie verschillende toonhoogtes te gebruiken: 415/440/465 Hertz.
Het klavecimbel is op twee verschillende toonhoogtes te gebruiken: 415/440 Hertz.

Schade
Het gebruik van de instrumenten is voor risico van de huurder. Eventuele schade aan een instrument ontstaan tijdens de huurperiode wordt bij de huurder ten laste gelegd. De schade zal getaxeerd worden door een orgel- of klavecimbelbouwer.